Λίγα λόγια για το ιστολόγιο | A few words about the blog

 

Σήμερα, στις 29-10-2023 το μεσημέρι, σκέφτηκα να γράψω ένα νέο κείμενο καλωσορίσματος, στην 1η ανάρτηση του 1ου ιστολογίου μου, και φυσικά του πιο αγαπημένου, αφού είναι η μήτρα όλων των επόμενων 10 ιστολογίων μου.
Καλώς ήρθατε!
Αυτή η πρώτη ανάρτηση έχει περάσει από πολλά κύματα, όπως και το παρόν blog συνολικά.

Αρχικά όταν το πρωτοξεκίνησα δεν ήξερα που και πως θα πήγαινε το πράγμα. Ήταν η αρχή μετά το 2005-2006 δημιουργίας ιστολογίων στον ελλαδικό χώρο και ανοιγόταν ένας νέος χώρος επικοινωνίας διαδικτυακής. Μετά ήρθαν τα ΜΚΔ με αρχής γενομένης και μακράν το πιο εθιστικό μέσο όπως αυτό του facbook όπου όλα τ' άλλα εξαφανίστηκαν σιγά-σιγά, ενώ σήμερα, συντελείται και γίνεται μια νέα τομή επικοινωνίας πέραν των βασικών τεσσάρων ΜΚΔ (facebook-twitter-instagram-tiktok) όπου ξαναμοιράζεται η διαδικτυακή πίτα των social media και αυτή της (πολιτικής) ενημέρωσης* μέσω αυτών. Το που θα κάτσει η μπίλια είναι ένα στοίχημα μιας κι εγώ πια είμαι ξεκάθαρα υπέρ των πλατφορμών ΜΚΔ ανοιχτού κώδικα (fediverse και mastodon εν προκειμένω ξέρω και γνωρίζω μόνο) και κατά όλων των κυρίαρχων (δυτικών) ΜΚΔ ή σωστότερα αυτών όπου χρησιμοποιούνται στη δύση, όπως τα: Facebook/Meta, Instagram, Threads, WhatsApp, Linkedin, Twitter/X, TikTok, Bluesky, κα**.

Εμένα πρωτοξεκίνησε το ιστολόγιο ως ένα ελεύθερο βήμα διαφόρων θεμάτων, πολιτιστικού και προσωπικού περιεχομένου κυρίως, και έφτασε με την ανάγκη δημιουργίας πιο εξειδικευμένων ιστολογίων συν τω χρόνω να γίνει ένα ιστολόγιο καθαρά καταλογοποίησης με σταθερές αναρτήσεις στην αρχική του σελίδα με σκοπό να συγκεντρώνει τα περιεχόμενα όλων των blogs μου και στόχο να ενημερώνει τους αναγνώστες τους για το περιεχόμενο τους, καθώς και, την τελευταία ενημέρωση-ανάρτηση τους κάθε ιστολογίου ξεχωριστά. Ειδικό βάρος σε αυτά έχουν οι τέσσερις θεματικές-συλλογές που αποτελούνται από γραπτά κείμενα διαφόρων περιεχομένων (άρθρα, γνώμης, πεζά, ομοιοκατάληκτα, ελεύθερα) που είναι πάνω από 618 κείμενα έως σήμερα, αλλά και, των άλλων τριών προσωπικών θεματικών ενοτήτων των blogs, που εκτός των κειμένων που είναι η ραχοκοκαλιά όπως πρωτοείπα, να είναι και αυτές των βίντεο, φωτογραφίες και (χειρόπρακτες) δημιουργίες. Δείτε ΕΔΏ.


*
Αυτή με ενδιαφέρει και με αφορά πλέον και όχι καμία οποιαδήποτε άλλη διάδραση μεταξύ των χρηστών ή παιχνίδια ή διαδικτυακό sex και γνωριμίες, κτλ.

**
Κανονικά έπρεπε να βάλω και την Google μέσα, αλλά είμαι τόσο "δεσμευμένος" μαζί της (gmail, blogger, youtube, drive, contacts, calendar, chrome) όπου δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα αφού αδυνατώ στην κυριολεξία να το υποστηρίξω. Έκανα την αρχή με την WordPress (και την Vimeo αντίστοιχα στα βίντεο) ως δικλίδα ασφαλείας βασικά στα blogs, μιας κι έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες παραδείγματα λογοκρισίας στον εγχώριο διαδικτυακό τόπο από τις κυρίαρχες πλατφόρμες της google όπως το youtube και τον blogger, αλλά, για να φτάσω πραγματικά σε πλήρη αποδέσμευση και διαγραφή από την google όλων των λογαριασμών μου αυτό απαιτεί πάρα πολύ μεγάλο ΚΑΙ κόπο ΚΑΙ χρόνο ΚΑΙ τρόπο.

----------
τελευταία ενημέρωση ανάρτησης 1/11/2023


~/.\~

 διαβάστε το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο:


~/.\~


για οτιδήποτε θέλετε επικοινωνήστε
με τον διαχειριστή, κάτοχο και συντάκτη των ιστολογίων
Ευχαριστώ για το πέρασμα σας από εδώ!
for anything you want contact
with administrator, owner and author of the blogs
Thank you for passing by from here!

seizeTHEsky_copyright©2007-2023


Δεν υπάρχουν σχόλια: