ΑΔΡΑΞΕ ΤΗ ΜΕΡΑ! Απόλαυσε τη στιγμή ~ Helen Exley



SEIZE THE DAY!
Enjoy the moment

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη σημερινή μέρα.
JOHANN WOLFGANG VON GOETHE

Capre diem, quam minimum credula a postero. Άδραξε τη μέρα, και, όσο μπορείς, μείωσε στο ελάχιστο την εμπιστοσύνη σου στο αύριο.
ΟΡΑΤΙΟΣ

Δεν μπορείς να επιλέξεις το πως θα πεθάνεις ή το πότε. Μπορείς μόνο να αποφασίσεις το πως θα ζήσεις. Τώρα.
JOAN BAEZ, από το «Ξημέρωμα»

Η ζωή γεννά ζωή. Η ενέργεια δημιουργεί ενέργεια. Κι όταν δίνεσαι ολόκληρος, γίνεσαι πλούσιος.
SARAH BERNHARDT

Σα βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να είναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ, από την «Ιθάκη»

Ο καθείς μπορεί να κουβαλήσει τα βάρη του, όσο δύσκολα κι αν είναι, μέχρι να πέσει η νύχτα. Ο καθείς μπορεί να κάνει τη δουλειά του, όσο δύσκολη κι αν είναι, για μια μέρα. Ο καθείς μπορεί να ζήσει γλυκά, υπομονετικά, με αγάπη, αγνά, μέχρι να δύσει ο ήλιος. Και αυτό είναι το πραγματικό νόημα της ζωής.
ROBERT LOUIS STEVENSON

Ήρθε η ώρα να λογικευτείς. Πρέπει να ζήσεις και να μάθεις να γελάς. Πρέπει να μάθεις να ακούς την καταραμένη μουσική από το ραδιόφωνο της ζωής και να υποκλίνεσαι με ευλάβεια στο μυστικό της πνεύμα, και να γελάς με τα παράσιτά της. Αυτό είναι όλο. Δε θα σου ζητηθεί τίποτα περισσότερο.
HERMAN HESSE

Κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ρήση από τη «Μαρία Νεφέλη»

Από το σπίτι μέχρι τη δουλειά υπάρχουν μικρές γωνιές ευτυχίας. Ένα πουλί, ένας κήπος, το «γεια σου» ενός φίλου, το χαμόγελο ενός παιδιού, μια γάτα στη λιακάδα που ζητάει ένα χάδι. Αναγνώρισέ τα ή αγνόησέ τα. Η επιλογή είναι πάντα δική σου.
PAM BROWN

Άδραξε κάθε λεπτό από το χρόνο σου. Οι μέρες έρχονται και φεύγουν. Σύντομα κι εσύ θα γεράσεις. Αν δε με πιστέυεις δες εκεί στην αυλή, πως ο πάγος λάμπει, άσπρος και ψυχρός και σκληρός, πάνω στο χορτάρι που κάποτε ήταν πράσινο.
TZU YEH

Η ζωή είναι μια ακολουθία από στιγμές. Κι επιτυχία είναι να ζεις την καθεμιά απ’ αυτές.
CORITA KENT

Κρατήσου στην ίδια ροή με ότι συμβαίνει και άφησε το μυαλό σου ελεύθερο. Διατήρησε την αυτοσυγκέντρωση σου αποδεχόμενος οτιδήποτε κάνεις. Αυτό είναι το υπέρτατο.
CHUANG TSU

Γράψ’ το στην καρδιά σου, πως η κάθε μέρα είναι η καλύτερη μέρα του χρόνου.
RALPH WALDO EMERSON



[Αποσπάσματα από το μικρό βιβλιαράκι τσέπης, της Helen Exley (η οποία έχει κάνει την επιλογή και την επιμέλεια των κειμένων / 1998), των εκδόσεων Πατάκη (2001), με τίτλο: «Seize the day! Enjoy the moment».]

4-11-2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: