Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τελευταία Ενημέρωση Μπλογκ ~ Blog's Last Update

σήμερα 1 Νοεμβρίου 2017 γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ μ ε  τα  10  χρόνια παρουσίας μας στην  blog όσφαιρα! διαβάστε το παρακάτω ...

Τα Ιστολόγια Μου ~ My Blogs

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2007

Cinema Club



Διαβάστε το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμο:
Cinema Club







---------------------------------------------

>>>Καταχωρήσεις σκηνοθετών του κινηματογράφου:
1. Σαμ Πέκινπα (καταχώρηση στις 4/11/07)
2. Ακίρα Κουροσάβα (καταχώρηση στις 4/11/07)
3. Πήτερ Γουήρ (καταχώρηση στις 5/11/07)
4. Σέρτζιο Λεόνε (καταχώρηση στις 5/11/07)
5. Παντελής Βούλγαρης (καταχώρηση στις 6/11/07)
6. Μιχάλης Κακογιάννης (καταχώρηση στις 6/11/07)
7. Αλέξης Δαμιανός (καταχώρηση στις 6/11/07)
8. Θόδωρος Αγγελόπουλος (καταχώρηση στις 6/11/07)
9. Στάνλεϋ Κιούμπρικ (καταχώρηση στις 7/11/07)
10. Ζαν-Πιερ Ζεννέ (καταχώρηση στις 7/11/07)

---------------------------------------------


( http://www.imdb.com/name/nm0001603/ )

Σαμ Πέκινπα / Sam Peckinpah


Date of birth (location): 21 February 1925, Fresno, California, USA
Date of death (details): 28 December 1984, Inglewood, California, USA. (stroke)
Birth name: David Samuel Peckinpah
Nickname: Bloody Sam, Mad Sam
Ο Σαμ Πέκινπα έχει ινδιάνικη καταγωγή.

Director - filmography
1. The Osterman Weekend (1983) ΄΄Όστερμαν, το 48ωρο των κατασκόπων΄΄
2. Convoy (1978) ΄΄Κονβόυ, άγρια σύγκρουση΄΄
3. Cross of Iron (1977) ΄΄Σιδηρούς σταυρός΄΄
4. The Killer Elite (1975) ΄΄Η αριστοκρατία του εγκλήματος΄΄
5. Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974) ΄΄Φέρτε μου το κεφάλι του Αλφρέντο Γκαρσία΄΄ 6. Pat Garrett & Billy the Kid (1973) ΄΄Η μεγάλη μονομαχία΄΄
7. The Getaway (1972) ΄΄Ήταν δυο φυγάδες΄΄
8. Junior Bonner (1972) ΄΄Τζούνιορ Μπόννερ΄΄
9. Straw Dogs (1971) ΄΄Αδέσποτα σκυλιά΄΄
10. The Ballad of Cable Hogue (1970) ΄΄Γύπες πάνω από την έρημο΄΄
11. The Wild Bunch (1969) ΄΄Άγρια συμμορία΄΄
12. Major Dundee (1965) ΄΄Η ταξιαρχία των εκδικητών΄΄
13. Ride the High Country (1962) ΄΄Ο εκδικητής της ερήμου΄΄
......Guns in the Afternoon (UK)
14. The Deadly Companions (1961) ΄΄Οι θανάσιμοι σύντροφοι΄΄

-----------------
***Βιβλιογραφία την οποία έχω και πήρα τους ελληνικούς τίτλους ταινιών:
1. Κινηματογραφικό αρχείο, Σαμ Πέκινπα, του Δημήτρη Κολιοδήμου, 1984, εκδόσεις Αιγόκερως
2. Φιλμογραφικό λεξικό σκηνοθετών, του Στάθη Βαλούκου, 1985, εκδόσεις Αιγόκερως
3. ΣΑΜ ΠΕΚΙΝΠΑ – ΣΕΡΤΖΙΟ ΛΕΟΝΕ, του Δημήτρη Κολιοδήμου, 2006, εκδόσεις Αιγόκερως

---------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0000041/ )

Ακίρα Κουροσάβα / Akira Kurosawa

Date of birth (location): 23 March 1910, Omori, Tokyo, Japan
Date of death (details): 6 September 1998, Setagaya, Tokyo, Japan. (stroke)
Nickname: The Emperor, Wind Man

Director - filmography
1. Madadayo (1993) ΄΄Μανταντάγιο, ο δάσκαλος΄΄
2. Hachi-gatsu no kyôshikyoku (1991) ΄΄Ραψωδία τον Αύγουστο΄΄
......Rhapsody in August
3. Yume (1990) ΄΄Όνειρα΄΄
......Dreams
4. Ran (1985) ΄΄Ραν΄΄
5. Kagemusha (1980) ΄΄Καγκεμούσα, ο ίσκιος του πολεμιστή΄΄
......Kagemusha (The Shadow Warrior)
6. Dersu Uzala (1975) ΄΄Ντερσού Ουζαλά΄΄
7. Dô desu ka den (1970) ΄΄Η γειτονειά των καταφρονεμένων΄΄
......Dodesukaden
8. Akahige (1965) ΄΄Ο κοκκινογένης΄΄
......Red Beard
9. Tengoku to jigoku (1963) ΄΄Ο δολοφόνος του Τόκυο΄΄
......Heaven and Hell
10. Tsubaki Sanjûrô (1962) ΄΄Σανζούρο΄΄
......Sanjuro
11. Yojimbo (1961) ΄΄Γιοζιμπό΄΄
......The Bodyguard
12. Warui yatsu hodo yoku nemuru (1960) ΄΄Οι κακοί κοιμούνται ήσυχα΄΄
......The Bad Sleep Well
13. Kakushi-toride no san-akunin (1958) ΄΄Το κρυμμένο φρούριο΄΄
......Three Bad Men in a Hidden Fortress / Three Rascals in the Hidden Fortress
14. Donzoko (1957) ΄΄Ο βυθός΄΄
......The Lower Depths
15. Kumonosu jô (1957) ΄΄Θρόνος από αίμα΄΄
......Throne of Blood
16. Ikimono no kiroku (1955) ΄΄Ζω με το φόβο΄΄
......I Live in Fear
17. Shichinin no samurai (1954) ΄΄Οι επτά σαμουράι΄΄
......The Seven Samurai
18. Ikiru (1952) ΄΄Ο καταδικασμένος΄΄
......Doomed / Living / To Live
19. Hakuchi (1951) ΄΄Ο ηλίθιος΄΄
......The Idiot
20. Rashômon (1950) ΄΄Ρασομόν (Η γκέισα και ο σαμουράϊ)΄΄
......Rashomon
21. Shubun (1950) ΄΄Σκάνδαλο΄΄
......Scandal
22. Nora inu (1949) ΄΄Αδέσποτος σκύλος΄΄
......Stray Dog
23. Shizukanaru ketto (1949) ΄΄Σιωπηλή μονομαχία΄΄
......A Silent Duel / The Quiet Duel
24. Yoidore tenshi (1948) ΄΄Μεθυσμένος άγγελος΄΄
......Drunken Angel
25. Subarashiki nichiyobi (1947) ΄΄Μια υπέροχη Κυριακή΄΄
......One Wonderful Sunday / Wonderful Sunday
26. Waga seishun ni kuinashi (1946) ΄΄Τα νιάτα δεν χρειάζονται λύπηση΄΄
......No Regrets for My Youth / No Regrets for Our Youth
27. Asu o tsukuru hitobito (1946) ΄΄Αυτοί που οικοδομούν το αύριο΄΄
......Those Who Make Tomorrow
28. Zoku Sugata Sanshiro (1945) ΄΄Ο θρύλος του τζούντο ΙΙ΄΄
......Judo Saga II / Judo Story II / Sanshiro Sugata Part Two
29. Tora no o wo fumu otokotachi (1945) ΄΄Αυτοί που πάτησαν την ουρά της τίγρης΄΄
......The Men Who Tread on the Tiger's Tail / They Who Step on the Tail of the Tiger
30. Ichiban utsukushiku (1944) ΄΄Η πιο ωραία΄΄
......Most Beautifully / The Most Beautiful
31. Sugata Sanshiro (1943) ΄΄Ο θρύλος του τζούντο΄΄
......Judo Saga / Judo Story

-----------------
***Βιβλιογραφία την οποία έχω και πήρα τους ελληνικούς τίτλους ταινιών:
1. Κινηματογραφικό αρχείο, Ακίρα Κουροσάβα, του Δημήτρη Κολιοδήμου, 1984, εκδόσεις Αιγόκερως
2. Φιλμογραφικό λεξικό σκηνοθετών, του Στάθη Βαλούκου, 1985, εκδόσεις Αιγόκερως
***Ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες πήρα ορισμένους από τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών:
1. http://www.athinorama.gr/cinema/

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0001837/ )

Πήτερ Γουήρ / Peter Weir
Date of birth (location): 21 August 1944, Sydney, New South Wales, Australia

Director - filmography
1. Master and Commander: The Far Side of the World (2003) ΄΄Στα πέρατα του κόσμου΄΄
2. The Truman Show (1998) ΄΄Ζωντανή μετάδοση: The Truman Show΄΄
3. Fearless (1993) ΄΄Σχέση ζωής΄΄
4. Green Card (1990) ΄΄Πράσινη κάρτα΄΄
5. Dead Poets Society (1989) ΄΄Ο κύκλος των χαμένων ποιητών΄΄
6. The Mosquito Coast (1986) ΄΄Η ακτή του κουνουπιού΄΄
7. Witness (1985) ΄΄Μάρτυρας εγκλήματος΄΄
8. The Year of Living Dangerously (1982) ΄΄Επικίνδυνα χρόνια΄΄
9. Gallipoli (1981) ΄΄Καλλίπολη΄΄
10. The Plumber (1979)
11. The Last Wave (1977) ΄΄Το τελευταίο κύμα΄΄
......Black Rain
12. Picnic at Hanging Rock (1975) ΄΄Το μυστικό του βράχου των κρεμασμένων΄΄
13. The Cars That Ate Paris (1974)
14. Three to Go (1971)
15. Homesdale (1971)

-----------------
***Βιβλιογραφία την οποία έχω και πήρα τους ελληνικούς τίτλους ταινιών:
1. Φιλμογραφικό λεξικό σκηνοθετών, του Στάθη Βαλούκου, 1985, εκδόσεις Αιγόκερως
***Ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες πήρα ορισμένους από τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών:
1. http://www.athinorama.gr/cinema/

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0001466/ )

Σέρτζιο Λεόνε / Sergio LeoneDate of birth (location): 3 January 1929, Rome, Italy
Date of death (details): 30 April 1989, Rome, Italy. (heart attack)

Director - filmography
1. Once Upon a Time in America (1984) ΄΄Κάποτε στην Αμερική΄΄
......C'era una volta in America
2. Giù la testa (1971) ΄΄Κάτω τα κεφάλια΄΄
......A Fistful of Dynamite / Once Upon a Time... the Revolution
3. C'era una volta il West (1968) ΄΄Κάποτε στη Δύση΄΄
......Once Upon a Time in the West
4. Buono, il brutto, il cattivo, Il (1966) ΄΄Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος΄΄
......The Good, the Bad and the Ugly
5. Per qualche dollaro in più (1965) ΄΄Μονομαχία στο Ελ Πάσο΄΄
......For a Few Dollars More
6. Per un pugno di dollari (1964) ΄΄Για μια χούφτα δολάρια΄΄
......A Fistful of Dollars / For a Fistfull of Dollars
7. Colosso di Rodi, Il (1961) ΄΄Ο Κολοσσός της Ρόδου΄΄

-----------------
***Βιβλιογραφία την οποία έχω και πήρα τους ελληνικούς τίτλους ταινιών:
1. Φιλμογραφικό λεξικό σκηνοθετών, του Στάθη Βαλούκου, 1985, εκδόσεις Αιγόκερως
2. ΣΑΜ ΠΕΚΙΝΠΑ – ΣΕΡΤΖΙΟ ΛΕΟΝΕ, του Δημήτρη Κολιοδήμου, 2006, εκδόσεις Αιγόκερως

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0903837/ )

Παντελής Βούλγαρης / Pantelis Voulgaris
Date of birth (location): 2 October 1940, Athens, Greece

Director - filmography
1. Nyfes (2004) ΄΄Νύφες΄΄
2. Ola ine dromos (1998) ΄΄Όλα είναι δρόμος΄΄
3. Acropol (1995) ΄΄Ακροπόλ΄΄
4. Isiches Meres tou Avgoustou (1991) ΄΄Οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου΄΄
5. Fanella Me To 9, I (1988) ΄΄Η φανέλλα με το νούμερο 9΄΄
6. Petrina Chronia (1985) ΄΄Πέτρινα χρόνια΄΄
7. Eleytherios Venizelos: 1910 -1927 (1980) ΄΄Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910 - 1927΄΄
8. Haroumeni Imera (1976) ΄΄Happy Day΄΄
9. Megalos Erotikos, O (1973) ΄΄Ο μεγάλος ερωτικός΄΄
10. Proxenio tis Annas, To (1972) ΄΄Το προξενιό της Άννας΄΄
11. (1969) ΄΄Ο χορός των τράγων΄΄
12. Jimis o tigris (1966) ΄΄Τζίμης ο τίγρης΄΄
13. (1965) ΄΄Ο κλέφτης΄΄

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0128050/ )

Μιχάλης Κακογιάννης / Mihalis Kakogiannis
Date of birth (location): 11 June 1922, Lemessos, Cyprus

Director - filmography
1. The Cherry Orchard (1999) ΄΄Ο Βυσσινόκηπος΄΄
2. Pano kato ke plagios (1993) ΄΄Πάνω, κάτω και πλαγίως΄΄
3. Sweet Country (1987) ΄΄Γλυκιά πατρίδα΄΄
4. Iphigenia (1977) ΄΄Ιφιγένεια΄΄
5. Attilas '74 (1975) ΄΄Αττίλας ‘74΄΄
6. The Trojan Women (1971) ΄΄Τρωάδες΄΄
7. The Day the Fish Came Out (1967) ΄΄Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά΄΄
8. Alexis Zorbas (1964) ΄΄Αλέξης Ζορμπάς΄΄
9. Elektra (1962/I) ΄΄Ηλέκτρα΄΄
10. Relitto, Il (1961) ΄΄The Wastrel΄΄
11. Eroica (1960) ΄΄Ερόικα΄΄
12. Telefteo psemma, To (1957) ΄΄Το Τελευταίο Ψέμμα΄΄
13. Koritsi me ta mavra, To (1956) ΄΄Το Κορίτσι με τα μαύρα΄΄
14. Stella (1955) ΄΄Στέλλα΄΄
15. Kyriakatiko xypnima (1954) ΄΄Κυριακάτικο Ξύπνημα΄΄

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0198800/ )

Αλέξης Δαμιανός / Alexis Damianos
Date of birth (location): 1921, Athens, Greece
Date of death (details): 4 May 2006, Athens, Greece. (natural causes)

Director - filmography
1. Iniohos (1995) ΄΄Ηνίοχος΄΄
2. Evdokia (1971) ΄΄Ευδοκία΄΄
3. Mehri to ploio (1966) ΄΄Μέχρι το πλοίο΄΄

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0000766/ )

Θόδωρος Αγγελόπουλος / Theodoros Angelopoulos
Date of birth (location): 17 April 1935, Athens, Greece

Director - filmography
1. Trilogia I: To Livadi pou dakryzei (2004) ΄΄Τριλογία : Το λιβάδι που δακρύζει΄΄
2. Mia aioniotita kai mia mera (1998) ΄΄Μια αιωνιότητα και μια μέρα΄΄
3. Vlemma tou Odyssea, To (1995) ΄΄Το Βλέμμα του Οδυσσέα΄΄
4. Meteoro vima tou pelargou, To (1991) ΄΄Το Μετέωρο βήμα του πελαργού΄΄
5. Topio stin omichli (1988) ΄΄Τοπίο στην ομίχλη΄΄
6. Melissokomos, O (1986) ΄΄Ο Μελισσοκόμος΄΄
7. Taxidi sta Kithira (1984) ΄΄Ταξίδι στα Κύθηρα΄΄
8. Megaleksandros (1980) ΄΄Μεγαλέξανδρος΄΄
9. Kynighoi, Oi (1977) ΄΄Οι Κυνηγοί΄΄
10. Thiassos, O (1975) ΄΄Ο Θίασος΄΄
11. Meres Tou 36 (1972) ΄΄Μέρες του '36΄΄
12. Anaparastassi (1970) ΄΄Αναπαράσταση΄΄

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0000040/ )

Στάνλεϋ Κιούμπρικ / Stanley Kubrick
Date of birth (location): 26 July 1928, New York, New York, USA
Date of death (details): 7 March 1999, Harpenden, Hertfordshire, England, UK. (natural causes)

Director - filmography
1. Eyes Wide Shut (1999) ΄΄Μάτια ερμητικά κλειστά΄΄
2. Full Metal Jacket (1987) ΄΄Μέταλ τζάκετ΄΄
3. The Shining (1980) ΄΄Η λάμψη΄΄
4. Barry Lyndon (1975) ΄΄Μπάρρυ Λύντον
5. A Clockwork Orange (1971) ΄΄Το κουρδιστό πορτοκάλι΄΄
6. 2001: A Space Odyssey (1968) ΄΄2001 Η οδύσσεια του διαστήματος΄΄
7. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964)
... ΄΄SOS, Πεντάγωνο καλέι Μόσχα΄΄
8. Lolita (1962) ΄΄Λολίτα΄΄
9. Spartacus (1960) ΄΄Σπάρτακος΄΄
10. Paths of Glory (1957) ΄΄Σταυροί στο μέτωπο΄΄
11. The Killing (1956) ΄΄Το χρήμα της οργής΄΄
12. Killer's Kiss (1955) ΄΄Το φιλί του θανάτου΄΄
13. The Seafarers (1953)
14. Fear and Desire (1953)
15. Day of the Fight (1951)
16. Flying Padre (1951)

-----------------
***Βιβλιογραφία την οποία έχω και πήρα τους ελληνικούς τίτλους ταινιών:
1. Φιλμογραφικό λεξικό σκηνοθετών, του Στάθη Βαλούκου, 1985, εκδόσεις Αιγόκερως
***Ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες πήρα ορισμένους από τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών:
1. http://www.athinorama.gr/cinema/

-------------------------------------

( http://www.imdb.com/name/nm0000466/ )

Ζαν-Πιερ Ζεννέ / Jean-Pierre Jeunet
Date of birth (location): 3 September 1953 Roanne, Loire, France

Director - filmography
1. Un long dimanche de fiançailles (2004) ΄΄Οι ατέλειωτοι αρραβώνες΄΄
... A Very Long Engagement
2. Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le (2001) ΄΄Αμελί΄΄
... The Fabulous Destiny of Amelie Poulain
3. Alien: Resurrection (1997) ΄΄Άλιεν 4΄΄
... Alien 4
4. Cité des enfants perdus, La (1995) ΄΄Η πόλη των χαμένων παιδιών΄΄
... The City of Lost Children
5. Delicatessen (1991) ΄΄Ντελικατέσεν΄΄
6. Foutaises (1989)
... Things I Like, Things I Don't Like
7. Pas de repos pour Billy Brakko (1984)
8. Bunker de la dernière rafale, Le (1981)
... The Bunker of the Last Gunshots
9. Manège, Le (1980)
10. Évasion, L' (1978)
... The Escape

-----------------
***Ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες πήρα ορισμένους από τους ελληνικούς τίτλους των ταινιών:
1. http://www.athinorama.gr/cinema/


Δημοσίευση σχολίου